รายการที่ส่งเข้ามาล่าสุด

  • Thumbnail

    The effect of impregnation method and drying temperature on probiotic fortification of dried jackfruit 

    คอลเลคชัน: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหาร
    ประเภทผลงาน: Thesis
    Jidapa NOPPHAN; จิดาภา นพพันธ์; BUSARAKORN MAHAYOTHEE; บุศรากรณ์ มหาโยธี; Silpakorn University. Engineering and Industrial Technology (Silpakorn University, 1/7/2022)
    The effect of probiotic-impregnation (Lactobacillus casei) methods and drying temperature on viability of L. casei and quality of probiotic-enriched dried jackfruit were examined in this study. Jackfruit bulbs (var. Sithong) ...
  • Thumbnail

    The effect of sugar substitutes on physicochemical and microstructure properties of reduced sugar coconut milk jelly  

    คอลเลคชัน: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหาร
    ประเภทผลงาน: Thesis
    Aungsima SIRIWATTANASILP; อังศิมา ศิริวัฒนาศิลป์; PRASONG SIRIWONGWILAICHAT; ประสงค์ ศิริวงศ์วิไลชาติ; Silpakorn University. Engineering and Industrial Technology (Silpakorn University, 1/7/2022)
    Coconut milk jelly is a Thai dessert containing sucrose as a sweetener providing high calories and negative health effect. Substitution of sucrose with combined bulk sweetener and intense sweetener is an alternative method ...
  • Thumbnail

    Techno economy analysis of solar green house system and hot air oven for crispy mango value chain 

    คอลเลคชัน: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหาร
    ประเภทผลงาน: Thesis
    Patsanan KURDKAEW; ภัสนันท์ เกิดแก้ว; Kanokwan Kingphadung; กนกวรรณ กิ่งผดุง; Silpakorn University. Engineering and Industrial Technology (Silpakorn University, 1/7/2022)
    The objective of this research is To study the supply chain and the value chain of mango processing, it was found that the mango supply chain has 4 groups of farmers, collectors, processors and sellers, whose value will ...
  • Thumbnail

    Effects of Freezing  on Drying Kinetics and Quality of Atmospheric Freeze Dried Watermelon 

    คอลเลคชัน: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหาร
    ประเภทผลงาน: Thesis
    Wanchanok KAINGAM; วันชนก ไกรงาม; BUSARAKORN MAHAYOTHEE; บุศรากรณ์ มหาโยธี; Silpakorn University. Engineering and Industrial Technology (Silpakorn University, 1/7/2022)
    Watermelon is a popular fruit due to its sweetness and refreshing flavor. The main components in watermelon flesh are water and sugars, which cause short shelf life and microbial spoilage. Drying is a common method to ...
  • Thumbnail

    Development of Gluten-Free Bread Products from Burzupolo Flour and Burzupopie Flour on Physical and Sensory Quality of Products 

    คอลเลคชัน: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหาร
    ประเภทผลงาน: Thesis
    Apitchaya HUANGTHONG; อภิชญา ห่วงทอง; BHUNDIT INNAWONG; บัณฑิต อินณวงศ์; Silpakorn University. Engineering and Industrial Technology (Silpakorn University, 1/7/2022)
    The upland rice or local rice is a principal plant ensuring food stability of the community,  especially for those living in remote areas or high mountain areas. The upland rice or local rice varieties agriculture, such ...

View more


Copyright  ©  2023 Silpakorn University Central Library All Rights Reserved.
Theme by 
Atmire NV