Search
Now showing items 1-8 of 8
Charaterization of fatty acid and triacylglycerol compositions, physicochemical properties and crystallization and melting behavior of coconut testa oil
;
การศึกษาองค์ประกอบกรดไขมันและไตรกลีเซอไรด์ คุณสมบัติทางเคมีกายภาพ และพฤติกรรมการตกผลึกและการหลอมเหลวของน้ำมันเยื่อกะลามะพร้าว
Virgin coconut oil has been reported to provide many health benefits such as increasing the fat metabolite, having high antioxidant, being anti-cancer and decreasing the chance of having cardiovascular disease. As a result, ...
The production of trans-free margarine fat by enzymatic interesterification of soy bean oil, palm stearin and coconut stearin
;
การผลิตไขมันเนยเทียมที่ปราศจากกรดไขมันทรานส์ด้วยกระบวนการอินเตอร์เอสเตอริฟิเคชั่นแบบใช้เอนไซม์จากน้ำมันถั่วเหลือง ปาล์มสเตียริน และมะพร้าวสเตียริน
Trans-free interesterified fats were prepared from blends of soybean oil (SBO), palm stearin (PS), and a hard fraction of coconut oil (coconut stearin, CNS) in different ratios (0:70:30, 10:60:30, 20:50:30, 30:40:30 and ...
Reduction of grainy texture in margarines by interesterification
;
การลดการเกิดลักษณะเนื้อสัมผัสแบบเป็นเม็ดในเนยเทียมด้วยการทำอินเตอร์เอสเตอริฟิเคชั่น
One of the main concerns regarding to the quality of butter blend margarines is the development of large and spherical fat crystals resulting in grainy texture. In order to solve the problem of grainy texture in butter ...
Crystallization behavior of cocoa butter and illipe butter blends and cocoa butter and illipe stearin blends
;
พฤติกรรมการตกผลึกของเนยโกโก้ผสมเนยอิลิเป้และเนยโกโก้ผสมเนยอิลิเป้สเตียริน
Cocoa butter (CB) is the main fat ingredient in chocolate. Currently, demand for chocolate is increasing while CB production is decreasing because of climate and environmental change, resulting in higher CB prices. Therefore, ...
Effect of Adding Basil seed powder on Gluten-Free Sourdough Bread Made from Rice Flour, Tapioca Starch and Corn Flour
;
ผลของการเติมผงเมล็ดแมงลักต่อคุณภาพของขนมปังแป้งหมักปลอดกลูเตนที่ทำจากแป้งข้าวเจ้า สตาร์ชมันสำปะหลังและ แป้งข้าวโพด
Sourdough bread has an elastic crumb, a sour taste, and a hard crust. At present, gluten-free sourdough (GFS) bread was developed for celiac patients. However, most of gluten-free foods are prepared from refined flour or ...
Probiotic fortification in mango leather
;
การเสริมโพรไบโอติกในผลิตภัณฑ์มะม่วงกวน
Probiotics help to balance microbes that are beneficial to the digestive system. As a result, the efficiency of the digestive system and absorption of nutrients will be better. Including helping with the immune system This ...
Extraction of ceramide from commercially grown edible mushrooms
;
การสกัดเซราไมด์จากเห็ดกินได้ที่เพาะปลูกเชิงพาณิชย์
Plant-based glucosylceramides is used as functional ingredient in dietary supplements and cosmetics to maintain skin moisture. The objective of this research was to extract glucosylceramide from four 4 of commercial edible ...
The influence of storage conditions on the color property and lycopene content of cherry tomato powder
;
อิทธิพลของสภาวะการเก็บรักษาต่อการเปลี่ยนแปลงคุณภาพด้านสีและปริมาณไลโคปีนในมะเขือเทศราชินีผง
The objective of this research was to study the influence of storage conditions on the color property and lycopene content of Cherry tomato powder produced by foam mat drying. They were using soy protein as a foaming agent. ...