Now showing items 1-1 of 1

    • Thumbnail

      Determination of moisture content and sugar content in flesh of dried whole longan using near-infrared spectroscopy and hyperspectral imaging techniques 

      Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหาร
      Type: Thesis
      Aleeya Lerdkuson; เอลียาห์ เลิศกุศล (มหาวิทยาลัยศิลปากร, 2015)
      งานวิจัยนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อนาเทคนิคสเปกโทรสโกปีอินฟราเรดย่านใกล้ (NIRS) และการถ่ายภาพสเปกตรัม (HSI) ซึ่งเป็นวิธีการที่รวดเร็ว และไม่ทาลายตัวอย่างมาประยุกต์ใช้ในการตรวจสอบปริมาณความชื้นและปริมาณน้าตาลในเนื้อลาไยอบแห้งทั้งผล ...


      Copyright  ©  2024 Silpakorn University Central Library All Rights Reserved.
      Theme by 
      Atmire NV