Browsing by Subject "การตกผลึก"
Now showing items 1-6 of 6
-
Charaterization of fatty acid and triacylglycerol compositions, physicochemical properties and crystallization and melting behavior of coconut testa oil
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: Thesis(Silpakorn University, 4/7/2023)Virgin coconut oil has been reported to provide many health benefits such as increasing the fat metabolite, having high antioxidant, being anti-cancer and decreasing the chance of having cardiovascular disease. As a result, ... -
Effect of pH adjustment and hydrocolloids on stability of coconut sugar syrup
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: Thesis(Silpakorn University, 17/8/2018)The problems often found in coconut sugar syrup are sedimentation and crystallization during storage due to sucrose and suspending particles present in the syrup leading to consumer’s unacceptance. Solving these problems ... -
Nucleation efficiency of sulfonate derivatives compounds for Polylactic acid
Collection: Theses (Master's degree) - Polymer Science and Engineering / วิทยานิพนธ์ - วิทยาการและวิศวกรรมพอลิเมอร์Type: Thesis(Silpakorn University, 1/7/2022)The objective of this research is to study and improve the crystallization rate of PLA using sulfonate salt nucleating agents. In this work, the sulfonate derivatives which is sodium dimethyl 5-sulfoisophthalate ... -
Reduction of grainy texture in margarines by interesterification
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: Thesis(Silpakorn University, 4/7/2023)One of the main concerns regarding to the quality of butter blend margarines is the development of large and spherical fat crystals resulting in grainy texture. In order to solve the problem of grainy texture in butter ... -
การศึกษาเปรียบเทียบองค์ประกอบกรดไขมันและไตรกลีเซอไรด์ คุณสมบัติทางเคมีและทางกายภาพ และพฤติกรรมการตกผลึกของน้ำมันเมล็ดมะม่วงหลายสายพันธุ์ที่ปลูกในประเทศไทย
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: Thesis(มหาวิทยาลัยศิลปากร, 2011) -
เปรียบเทียบการผลิตสีและกลิ่นใบเตยโดยวิธีการทำแห้งแบบพ่นฝอยกับวิธีการตกผลึกร่วมกับซูโครส
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: Thesis(มหาวิทยาลัยศิลปากร, 2013)