Browsing by Author "Pramote Khuwijitjaru"
Now showing items 1-8 of 8
-
Extraction and enzymatic browning inhibition of extracts from agricultural by-products
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: ThesisPeangjai LERDSRI; เพียงใจ เลิศศรี; Pramote Khuwijitjaru; ปราโมทย์ คูวิจิตรจารุ; Silpakorn University. Engineering and Industrial Technology (Silpakorn University, 1/7/2022)Enzymatic browning is a major problem in fruit and vegetable which is caused by polyphenol oxidases that catalyze the oxidation of phenolic compounds and lead to the forming of brown pigments. The study aimed to evaluate ... -
Extraction of ceramide from commercially grown edible mushrooms
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: Thesisวรรณรัตน์ เจี่ยเจริญ (Silpakorn University, 24/11/2023)Plant-based glucosylceramides is used as functional ingredient in dietary supplements and cosmetics to maintain skin moisture. The objective of this research was to extract glucosylceramide from four 4 of commercial edible ... -
Hydrolysis and application of pectins from passion fruit peel obtained by subcritical water treatment
Collection: Theses (Ph.D) - Food Technology / ดุษฎีนิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: ThesisKhwanjai KLINCHONGKON; ขวัญใจ กลิ่นจงกล; Pramote Khuwijitjaru; ปราโมทย์ คูวิจิตรจารุ; Silpakorn University. Engineering and Industrial Technology (Silpakorn University, 12/7/2019)Passion fruit (Passiflora edulis) peel is an underutilized by-product from juice industry. This research investigated the potential of subcritical water for extraction of pectins from the peel and application of the obtained ... -
Prebiotic properties of pectic-oligosaccharides obtained from subcritical water treatment of passion fruit peel
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: ThesisThaweesak TANA; ทวีศักดิ์ ถานะ; Pramote Khuwijitjaru; ปราโมทย์ คูวิจิตรจารุ; Silpakorn University. Engineering and Industrial Technology (Silpakorn University, 1/7/2022)The study aimed to evaluate the prebiotic properties of pectic-oligosaccharides obtained from subcritical water treatment of passion fruit peel. A batch-type treatment of passion fruit peel in subcritical water provided ... -
Robust NIRS models for non-destructive prediction of postharvest fruit ripeness and quality in mango
Collection: Pride & Awards 2020 - ENG / ผลงานโดดเด่นปีการศึกษา 2563 - วศ.Type: ArticleBusarakorn Mahayothee; Pramote Khuwijitjaru (Postharvest Biology and Technology, 2016-01)The effect of harvest year on near-infrared spectroscopy (NIRS) prediction models to determine postharvest quality of mango was evaluated. Diffuse reflectance spectra in region of 700–1100 nm were used to develop calibration ... -
การตรวจสอบปริมาณสารออกฤทธิ์ทางชีวภาพและความสามารถในการต้านออกซิเดชันในน้ำมัลเบอร์รีสกัดเข้มข้นอย่างรวดเร็วด้วยเทคนิคสเปกโทรสโกปีอินฟราเรดย่านใกล
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: ThesisPilaslak Wichaidid; พิลาศศลักษณ์ วิชัยดิษฐ (มหาวิทยาลัยศิลปากร, 2016)งานวิจัยนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาความเป็นไปได้ในการใช้เทคนิคสเปกโทรสโกปีอินฟราเรดย่านใกล้ (Near-infrared spectroscopy, NIRS) ในการตรวจสอบสารออกฤทธิ์ที่มีประโยชน์ต่อสุขภาพและความสามารถในการต้านออกซิเดชันในน้ำมัล ... -
การทำบริสุทธิ์โอลิโกแซคคาไรด์จากของเหลวที่ได้จากการสกัดกากมะพร้าวด้วยน้ำกึ่งวิกฤต
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: Thesisฐาปนี บุณยเกียรติ; Thapanee Bunyakiat (มหาวิทยาลัยศิลปากร, 2016)กากมะพร้าวเป็นของเหลือทิ้งจากการผลิตกะทิมีคาร์โบไฮเดรตที่ประกอบด้วยแมนแนนในปริมาณสูง การไฮโดรไลซ์กากมะพร้าวด้วยน้ำกึ่งวิกฤตทำให้ได้แมนโนโอลิโกแซคคาไรด์ที่มีมูลค่าสูงงานวิจัยนี้มีจุดประสงค์เพื่อศึกษาการดูดซับสีจากของเหลวท ... -
การพัฒนาวิธีการตรวจสอบแกมมาโอรีซานอลและวิตามินอีในน้ำมันรำข้าวแบบรวดเร็วด้วยสเปกโทรสโคปีอินฟราเรดย่านใกล้
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: Thesisธิติวัฒน์ พึ่งสีเกล้า; Thitiwat Pungseeklao (มหาวิทยาลัยศิลปากร, 2016)แกมมาโอรีซานอลและวิตามินอีเป็นสารต้านการเกิดออกซิเดชันตามธรรมชาติที่พบในน้ำมันรำข้าวงานวิจัยนี้ได้ศึกษาการพัฒนาวิธีการตรวจสอบปริมาณแกมมาโอรีซานอลและวิตามินอี (ในรูปของแอลฟาโท โคฟีรอล) ด้วยเทคนิคสเปกโทรสโคปีอินฟราเรดย่านใกล้ ...