Search
Now showing items 1-10 of 29
A study of thermoplastic starch preparation in twin screw extruder using native and modified tapioca starch.
;
ศึกษาการเตรียมเทอร์โมพลาสติกสตาร์ช ในเครื่องอัดรีดชนิดสกรูคู่ โดยใช้แป้งมันสำปะหลังที่ผ่านและไม่ผ่านการดัดแปลง
This objective of this work was to study types and contents of plasticizers was effect to prepare thermoplastic starch from native or modified tapioca starch (NT, KFM) by using internal mixer and the effect of Ethylene ...
Synthesis of Copolycarbonate from CO2 and Probability to Improve Impact properties of Poly (lactic acid)
;
การสังเคราะห์โคพอลิคาร์บอเนตจากแก๊สคาร์บอนไดออกไซด์ และความเป็นไปได้ในการปรับปรุงสมบัติการทนต่อแรงกระแทกของพอลิแลกติกแอซิด
This work aimed to study the preparation of copolycarbonate based on carbon dioxide (CO2) and 1, 2-butylene oxide using zinc glutarate (ZnGA) as a catalyst. The effect of reaction time, temperature, and pressure on the ...
Production and characterization of nano bacterial cellulose from Komagataeibacter nataicola using water from washing rice
;
การผลิตและประเมินคุณลักษณะของนาโนแบคทีเรียลเซลลูโลส
จาก Komagataeibacter nataicola โดยใช้น้ำซาวข้าว
Bacterial cellulose (BC) produced by some bacteria receives ample of attention due to its high purity and robust cellulose that could be used in medicine and industrial practices. This study aimed to screen bacteria capable ...
Study and preparation of PLA/PEG blended films incorporated with antimicrobial agent for prolonging shelf-life of mushroom
;
การศึกษาและการเตรียมฟิล์มพอลิเมอร์ผสมของพอลิแลคติกแอซิดและพอลิเอทิลีนไกลคอลที่มีการเติมสารยับยั้งเชื้อแบคทีเรียสำหรับการยืดอายุเห็ด
The aim of this research is to develop biodegradable polymer as poly(lactic acid),PLA for mushroom shelf life extension packaging. There are 4 parts : the first part is the determination on plasticizer as poly(ethylene ...
Preparation and characterization of poly(butylene adipate-co-terephthalate) biocomposites films for extended shelf-life of fruits
;
การเตรียมและการพิสูจน์เอกลักษณ์ของฟิล์มเสริมองค์ประกอบพลาสติกชีวภาพพอลิบิวทิลีนอะดิเพท-โค-เทเรฟทาเลท สำหรับยืดอายุการเก็บรักษาผลไม้
Nowadays, packagings are widely used in post-harvest agro industry which subsequently caused the environmental problems due to it is not biodegradable. In this research, biodegradable materials i.e., Polybutylene ...
Development of surfactant added polyvinyl alcohol and titanium dioxide composite films
;
การพัฒนาแผ่นฟิล์มพอลิไวนิลแอลกอฮอล์และไทเทเนียมไดออกไซด์คอมโพสิตด้วยการเติมสารลดแรงตึงผิว
This work aims to study the effect of surfactant, thermal treatment and titanium dioxide (TiO2) particle sizes on properties of polyvinyl alcohol (PVA) and TiO2 composite films. The films were prepared via solution casting ...
DEVELOPMENT OF BIOFOAM FROM WHEAT GLUTEN AND WHEAT STARCH BLEND FOR FOOD PACKAGING
;
การพัฒนาโฟมชีวภาพจากพอลิเมอร์ผสมระหว่างกลูเตนและแป้งสาลีสำหรับบรรจุภัณฑ์อาหาร
Biofoams based on wheat gluten and wheat starch were fabricated by thermal compression molding to replace petroleum-based polymer foams, especially polystyrene paper foam (PSP foam) used as food packaging trays. This ...
Effect of NR, NBR composition and nanofiller on BR foaming.
;
อิทธิพลของสัดส่วนการผสมของยางธรรมชาติ ยางอะคริโลไนไตรล์บิวทาไดอีน และสารเติมแต่งระดับนาโนต่อการเกิดโฟมยางบิวทาไดอีน
Blend of NR and BR is high flexibility and abrasion resistance. Nevertheless, NR/BR blend has some drawbacks such as poor non-polar solvent resistance. NBR compound has an excellent resistance to non-polar oils. Foam ...
Study and comparison mechanical properties of different Poly(lactic acid) grades with filler and plasticizers
;
ศึกษาและเปรียบเทียบสมบัติเชิงกลของพอลิแลคติกแอซิคต่างชนิดกันเมื่อเติมสารเติมเต็มและพลาสติไซเซอร์
The aim of this research was to study and compare the effect of plasticizer type and content including the addition of talcum on mechanical and dynamic mechanical properties of poly(lactic acid). Two types of plasticizer ...
Improvement of mechanical properties and investigation of thermal stability of PHBV with bio-polymer blend and polymer composite method
;
การปรับปรุงสมบัติเชิงกลและการศึกษาความเสถียรทางความร้อนของ PHBV ด้วยวิธีไบโอพอลิเมอร์เบลนด์และพอลิเมอร์คอมโพสิต
Poly(hydroxybutylate-co-hydroxyvalerate (PHBV) possesses good mechanical properties. However, this polymer has limitations such as narrow processing window and low impact resistance. Therefore, in this research thermal ...