Search
Now showing items 1-8 of 8
Effects of Low Pressure Hot Air Drying on Drying Kinetics, Color changes, Shrinkage and Rehydration of Dried Ripe Mangoes
;
ผลของการทำแห้งด้วยลมร้อนภายใต้สภาวะความดันต่ำต่อจลนพลศาสตร์การทำแห้งการเปลี่ยนแปลงสี การหดตัว และการคืนตัวของมะม่วงสุกอบแห้ง
Objective of this research is to develop a new drying method under the concept of combining the advantages of using two drying media, hot air and vacuum, called low pressure hot air drying (LPHAD). The LPHAD was compared ...
Modification of Tapioca Starch by Open-pan Dry Heating
;
การดัดแปรสตาร์ชมันสำปะหลังด้วยวิธีการคั่วในภาชนะแบบเปิด
In cooking of some foods, starches may be roasted in open containers, e.g., pot or pan, before being used as an ingredient. This dry heating is considered as a physical starch modification process to improve the starch ...
Effect of Hydrocolloids on the Qualities of Gluten-Free Breadcrumbs and Application in Chicken Nuggets
;
ผลของไฮโดรคอลลอยด์ต่อคุณภาพเกล็ดขนมปังปลอดกลูเตนและการประยุกต์ใช้ในนักเก็ตไก่
Food with breadcrumbs coating is one of a popular worldwide food. However, breadcrumbs is typically made from wheat bread that contains gluten. The patients who suffer from Celiac disease cannot consume food containing ...
Effect of pH adjustment and hydrocolloids on stability of coconut sugar syrup
;
ผลของการปรับพีเอชและไฮโดรคอลลอยด์ต่อความคงตัวของไซรัปน้ำตาลมะพร้าว
The problems often found in coconut sugar syrup are sedimentation and crystallization during storage due to sucrose and suspending particles present in the syrup leading to consumer’s unacceptance. Solving these problems ...
Development of Near-infrared spectroscopy method for fructooligosaccharides in functional banana fig syrup
;
การพัฒนากระบวนการวิเคราะห์ฟรุกโตโอลิโกแซคคาไรด์ด้วยเทคนิคสเปกโทรสโกปีอินฟราเรดย่านใกล้ในไซรัปกล้วยตากเพื่อสุขภาพ
Functional banana fig syrup (FBS) with fructooligosaccharides (FOS) is a product having more marketing chain in Thailand nowadays. FOS was analyzed via high performance liquid chromatography technique (HPLC), the method ...
The effect of freezing on the osmotic dehydration process and the quality of osmo-air-dried mangoes
;
การศึกษาอิทธิพลของการแช่เยือกแข็งต่อกระบวนการทำแห้งด้วยวิธีออสโมติกและคุณภาพของมะม่วงแช่อิ่มอบแห้ง
This study aimed to investigate the effect of freezing method and storage time on osmotic dehydration, drying behavior, and qualities of osmotic air-dried mango. Mangoes cv. Kaew Kamin with total soluble solids content ...
Effect of dietary fibers on properties of rice and tapioca starches and their application in a Thai steamed dessert (Kanom Chan)
;
ผลของใยอาหารต่อสมบัติของสตาร์ชข้าวเจ้าและมันสำปะหลังและการนำไปใช้ในผลิตภัณฑ์ขนมชั้น
Rice and tapioca starches are raw materials widely used in foods. However, they are high-calories carbohydrates. In addition, the consumers are currently taking care of their own health even more. Thus, adding nutrients ...
Physio-chemical attributes of coconut sap and processing factors to exhibit physical properties of coconut sugar
;
คุณลักษณะทางเคมีกายภาพของน้ำตาลใสและปัจจัยการผลิตที่ส่งผลต่อคุณสมบัติทางกายภาพของผลิตภัณฑ์น้ำตาลมะพร้าว
Nowadays the natural sweeteners are popular because the consumer concerned about some additives or chemical added. Natural sweeteners in Thailand produce from many sources, for example, palm sugar, sugar cane syrup, sugar ...