Search
Now showing items 1-6 of 6
Modification of Tapioca Starch by Open-pan Dry Heating
;
การดัดแปรสตาร์ชมันสำปะหลังด้วยวิธีการคั่วในภาชนะแบบเปิด
In cooking of some foods, starches may be roasted in open containers, e.g., pot or pan, before being used as an ingredient. This dry heating is considered as a physical starch modification process to improve the starch ...
Development of Near-infrared spectroscopy method for fructooligosaccharides in functional banana fig syrup
;
การพัฒนากระบวนการวิเคราะห์ฟรุกโตโอลิโกแซคคาไรด์ด้วยเทคนิคสเปกโทรสโกปีอินฟราเรดย่านใกล้ในไซรัปกล้วยตากเพื่อสุขภาพ
Functional banana fig syrup (FBS) with fructooligosaccharides (FOS) is a product having more marketing chain in Thailand nowadays. FOS was analyzed via high performance liquid chromatography technique (HPLC), the method ...
Determination of moisture content and aflatoxin B1 in corn kernel, pepper and peanut using near-infrared spectroscopy
;
การตรวจสอบปริมาณความชื้น และอะฟลาทอกซินบี 1 ในเมล็ดข้าวโพด พริกไทย และถั่วลิสงด้วยเทคนิคสเปกโทรสโกปีอินฟราเรดย่านใกล้
The objectives of this research were to study the potential of using a near infrared spectroscopy (NIRS) to estimate moisture content (MC) and aflatoxin B1 (AFB 1) in maize, black pepper and peanut as well as the feasibility ...
Effect of drying using a greenhouse solar dryer on the quality and bioactive compounds in Cassumunar ginger (Zingiber montanum (Koenig) Link ex Dietr.).
;
อิทธิพลของการทำแห้งด้วยระบบอบแห้งพลังงานแสงอาทิตย์แบบเรือนกระจกต่อคุณภาพและสารออกฤทธิ์ทางชีวภาพในไพล
The influences of drying conditions including drying temperatures and drying methods on drying behavior, yellow color, curcumin content, essential oil, and antioxidant capacity of cassumunar ginger were investigated. For ...
Physio-chemical attributes of coconut sap and processing factors to exhibit physical properties of coconut sugar
;
คุณลักษณะทางเคมีกายภาพของน้ำตาลใสและปัจจัยการผลิตที่ส่งผลต่อคุณสมบัติทางกายภาพของผลิตภัณฑ์น้ำตาลมะพร้าว
Nowadays the natural sweeteners are popular because the consumer concerned about some additives or chemical added. Natural sweeteners in Thailand produce from many sources, for example, palm sugar, sugar cane syrup, sugar ...
Effect of drying using a greenhouse solar dryer on the quality and bioactive compounds in black galingale (Kaempferia parviflora Wall. ex Baker)
;
อิทธิพลของการทำแห้งด้วยระบบอบแห้งพลังงานแสงอาทิตย์ต่อคุณภาพและสารออกฤทธิ์ทางชีวภาพในกระชายดำ
In this study, the effect of heat treatment on quality, bioactive compounds and antioxidant activities in black galingale rhizomes and drying temperatures and methods on quality, bioactive compounds and antioxidant ...